понеделник, 23 септември 2013 г.

екип на ателие пластелин


Николина Богданова (Колева), Omra
Родена съм на 25.03.1976г. в гр. Нова Загора.  Изучавах рисуване в Школа на изкуствата "Илия Аврамов", гр. Нова Загора; в ателието на Христо Минчев-Стонса; С Х У  „Димитър Добрович” гр. Сливен , профил: ”Художествена Тъкан” випуск 1995; Н Х А профил: ”Консервация и реставрация” випуск 2001г.; ТУ София, Свободен Факултет, специалност КСТМ – фотография. Работила съм като художник в БНТ (2004г.-2009г.), за предаванията: Български Уроци / „Аз уча български”; вечерно токшоу „Нощни птици”
 На свободна пратика работя в областите реставрация, стенопис, иконопис и живопис. 
Управител на ателието и фондация “ ателие Пластелин“ от основаването през 2008г. до сега. Занимавам се с организиране на събития, медийни информационни бюлетини, покани, изработване на плакати, флаери и репортажни филми за част от събитията, изработка и подръжка на интернет сайта.
Координати за директен контакт:
- мобилен: 0897 943 618
- e-mail: nikoj ( at ) abv.bg
 


Явор Кирилов Костов
Роден съм на 13.03.1968.
През 1994 завърших тригодишната Свободна актьорска школа към АТФ 1, а през 1997 английска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Като студент, а после и актьор и режисьор в АТФ участвах в постановките „Муа у тупан” от Боян Папазов, „Латерна” от Андрей Платонов „Натюрморт” от Игор Бойович, „Чайка” от А.П.Чехов, „Други Места /Нещо като Аляска и Семейни гласове/” от Харолд Пинтър, „Сънчовци”/Я.Костов/.
В периода 2004-2011 участвах като актьор и режисьор в представления на Арт Театър /София/ -
През 2011 в сътрудничество с Янко Велков-Янец и ателие Пластелин реализирахме първия спектакъл от проекта „Един двоен Бекет!” – „Въображението Мъртво Си Представете”от С. Бекет.
От 2002 участвам в театрални проекти  и програми свързани с деца и младежи в риск от социална изолация.
Работил съм и с театър Цвете като актьор и фасилитатор и имам участие в множество техни проекти в областа на гражданското образование, приобщаващия театър, драма и театър в образованието.
Бил съм /и все още съм/ учител по английски на деца и възрастни.
- мобилен: 0899 89 55 21



Светослав Николов

Той е театрален актьор и режисьор, завършил театрален департамент на Нов български университет през 2007 г. Участвал е в едни от най-престижните театрални проекти и фестивали по целия свят.
Първият му режисьорски опит е с представлението „Токания“ (2002 г.), на което е и автор. Същата година, Светослав е стипендиант по програмата Еразмус Сократес в Dartington College of Arts (Великобритания), където с уличния пърформанс „Триъгълници“ участва в празниците по случай юбилея на кралицата.
Следват множество актьорски участия, най-значимите, сред които са: „Социален портрет“ реж. Възкресия Вихърова; (Виена, Австрия); „Вишни, без сестри, без зрители, без кон и с още нещо“ — представено на фестивала „Studentfest“ (Тимишоара; Румъния) и „ТНЕ421“ — реж. Роб Лист и т.н.
Паралелно с това режисьорските му изяви също не спират. През 2005 г. на сцената на ДСТ „Алеко Константинов“ представя спектакъла „D.L.“ (в режисьорско партньорство с Милена Станойевич) — мултимедиен спектакъл инспириран от романа на Шодерло дьо Лакло „Опасни връзки“. С този спектакъл  поставя  началото на тандема с Биляна Георгиева (сценограф), с която осъществяват още два спектакъла:
„Кухненският асансьор“ (2005 г.) от Харолд Пинтър,     гостувал на Работния център на Йержи Гротовски и Томас Ричардс в Понтедера, Италия, а по-късно и на Международния театрален фестивал „Варненско лято “ 2006г.
И комедията от Виктор Лану „Отварачка за консерви“ (2006 г.). 
Получава награда за „Техническо обезпечаване на спектакъла“ от Съюзна организация към Съюз на артистите в България при Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ — Шумен за представлението „Топлината през ноември“ от Яна Добрева, с режисьор Възкресия Вихърова.
Освен като режисьор и актьор Светослав Николов навлиза и в почти всички сфери на театралното изкуство:
- Сътрудник е в организационния екип на проекта „Импулс“ България част от проекта на Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards „Tracing Roads Across“.
- Работи за рекламата и разгласата на УТ „Театър на голия охлюв“ към НБУ.
- Изработване и техническо обслужване на субтитри на спектаклите на МТФ „Варненско лято“ от 2003 до ден-днешен.
- Техническо лице на театър „Кредо“, участвали на фестивали в почти цял свят.
През 2012 г. отново събира екипът създал „D.L. и заедно изработват детския спектатъл „Храброто куче”, което добива голяма популярност и гостува на арт-форуми като „Нощ на музеите и галериите” в София и Пловдив и МТФ „Варненско лято”.
От същата година се присъединява и към Управителния съвет на „Ателие Пластелин”. Там реализира два авторски проекта: „Движение Четвъртък” и „Джобен фестивал”, на които досега са се представили над 60 артиста от всички области на изкуството.
Повече информация може да намерите на уебсайт: svetlyon.hit.bg


Казвам се Дойчин Тодоров и в последните години съм управител и
собственик на фирма Ксидо ЕООД. Като част от екипа на Ателие "Пластелин",
се занимавам с организационни и технически дейности. Интересите са разнообразни - от практикуване на екстремни
дейности и спортове до изработка на стъклописи, интернет магазини, фото
и видео-заснемане и треньорстване в сферата на фитнеса.

Координати за директен контакт:
- мобилен: 0884 126 198
- e-mail: info ( at ) ksido.com
- skype: ksido.com  


обратно към atelie-plastelin.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар